*اولین آیه ای که نازل شد بسم الله الرحمن الرحیم بود.
*اولین کسی که از علمای فلاسفه ، اسلام اختیار کرد فارابی بود.
*اولین کسی که در امر دین قیاس کرد شیطان بود.
* اولین کسی که علم کیمیا را اخذ کرد قارون بود .
* اولین کسی که شعر فارسی گفت بهرام گور بود.
*اولین کسی که عمامه سبز بر سر نهاد ، اسکندر ذوالقرنین بود.
* اولین قریه که بعد از طوفان بنا شد قریه ثمانین بئد که حضرت نوح آن را بنا کرد.
*اولین کسی که شعر عربی گفت ، حضرت آدم بود که در مرثیه پسرش هابیل سرود .
*اولین کسی که تاریخ را وضع کرد عمر بن الخطاب بود .
*اولین کسی که خط نوشت و خیاطی کرد حضرت ادریس بود.
*اولین کسی که کسی که مدرسه بنا کرد نظام الملک طوسی بود و اولین مدرسه که بنا کرد در بخارا بود.
*اولین کسی که خط نستعلیق را اختراع کرد ، میر علی ، استاد عماد ، در عصر شاه عباس ثانی بود .
*اولین کسی که خط شکسته را اختراع کرد شفیعای عجمی بود ، بعد درویش ،که از متاخرین بود آن را تکمیل کرد.
*اولین زن جراح ایرانی:"سکینه پری” متولد 1281-1307 در روسیه دیپلم دکتری گرفت و 1314 با اجازه نامه ی پزشکی خود را دریافت کرد.
*اولین زن جراح پلاستیک:"دکتر هاسمیک هاراطونیان” در سال 1339 در این رشته فارغ التحصیل شد.
*اولین زن داروساز:"اقدس غربی” و “اختر فردوس” اولین زنان دکتر داروساز ایرانی هستند که در سال 1316 وارد دانشگاه تهران شدند و در سال 1320 در این رشته فارغ التحصیل شدند.
*اولین زن وکیل دادگستری:"یکاترینا سعیدخوانیان” متولد1278 اولین زن ایرانی که پس از تحصیل در رشته قضایی در روسیه به سال 1327 در تهران پروانه وکالت گرفت و به کار پرداخت.
*اولین زن تاجر ایرانی: “مهین افشار” در سال 1336 موفق به دریافت کارت بازرگانی شد.
*اولین زن سرتیب ایرانی:"مرضیه ارفعی” در سال 1312 با درجه هم ردیف سروانی در ارتش مشغول خدمت شد و در سال 1338 به عنوان اولین زن به درجه سرتیپی رسید.
*اولین زن روزنامه نگار:"صدیقه دولت” در اصفهان به سال 1297 مجله” جمعیت نسوان وطن خواه” و مجله ” زبان زنان” را منتشر کرد.
* اولین زن خلبان:"عفت تجارتی” در سال 1318 در 22 سالگی برای اولین بار و به عنوان اولین زن در رشته خلبانی نام نویسی کرد و در همان سال اولین پرواز خود را با هواپیمای تایگرموس انجام داد.
* اولین زن پرستار:"فاطمه توانایی” که در سال 1310 در آموزشگاه کوچک در شهر رشت نام نویسی کرد. او در سال 1314 در این رشته فارغ التحصیل شد.
*اولین هنرمندان زن تئاتر:اولین زنان که روی صحنه رفتند دو تن از زنان ارمنی به نام های ” وارتوتریان"و"سراکالندریان” بودند.اولین زن آوازه خوان:"قمرالملوک وزیری” که صفحه پر کرد و پس از او “ملوک ضرابی” بود
(سکینه خوشنود طلبه سطح 3)
* حلقه ازدواج
به دست كردن حلقه ازدواج یكی از قدیمی ترین و جهانی ترین رسوم است . این رسم مربوط به زمان های خیلی قدیم است . در واقع كسی نمی تواند زمان درست آن را بگوید ؛ اما استفاده از انگشتری در مراسم ازدواج به شكل حلقه ، علامت كمال و ارتباط آن با وصلت دو فرد ، مؤید كمال زندگی انسانی به شمار می رفت . اولین مردمی كه در تاریخ ، حلقه ازدواج را به كار بردند مصریان بوده اند . گویا در نوشته های هیروگلیف كه نوشته های تصویری مصریان است حلقه ، علامت ابدیت بود . یعنی حلقه ازدواج به انگشت زوجین كردن ، به نوعی رمز زناشویی پایدار و ابدی بوده است و پس از مصریان ، مسیحیان نیز در حدود سال 900 میلادی شروع به دست كردن و استفاده انگشتر و حلقه در مراسم ازدواج خود نمودند . شاید برای بسیاری این سؤال پیش بیاید كهچرا حلقه ازدواج در انگشت چهارم دست چپ می اندازند؟ تحقیقات نشان داده است كه یونانیان قدیم عقیده داشتند كه رگ مخصوصی از این انگشت می گذرد و مستقیماً بهقلب وارد می گردد و برخی ها نیز بر این معتقدند كه چون این انگشت را كمتر از سایر انگشتان دست خود مورد استفاده قرار می دهیم حلقه درآن قرار می گیرد و به طور كلی برای به دست كردن یك وسیله زینتی مناسب تر از سایر انگشتان دست است .
* اولین لغتنامه انگلیسی را چه كسی نوشت؟
آیا می دانید كه كلمه دیكسیـــونربه چه معنـی است ؟ این كلمه از لغت لاتینDictionarius ( دیكسیوناریوس) به معنای “مجموعه لغات” گرفته شده است. نخستین بار در سال 1225 این كلمه را به همین شكل ، یك فرد انگلیسی به نام “جان گارلند” ( ( John Gharlendبه كار برد. و عنوان آن چنین بود: ” كلمات خطی لاتین كه بایستی از حفظ شود". تقریباً سیصد سال دیگر گذشت تا كلمات انگلیسی در دیكسیونر ضبط گردید. اغلب دیكسیونرهایی كه نوشته شده بودند در حقیقت برای كمك به مردم در مطالعه و یادگرفتن لاتین بود. این دیكسیونرها عنوان های جالبی داشتند. از قبیل :” گنجینه كودكان “، گلزار كلمات ” و… بالاخره در سال 1552 مردی به نام ریچارد هلیوت (Richard Huloet ) اولین دیكسیونر واقعی انگلیسی را منتشر كرد . در این لغتنامه هر كلمه ای اول به زبان انگلیسی آمده بود ، سپس به انگلیسی توضیح داده شده ، و به دنبال آن ترجمه لاتین آن كلمه آورده شده بود. دیكسیونر ریچارد هلیوت شامل 26000 لغت بسیار متداول بود ولی قیمت بسیار بالایی داشت. در نتیجه تألیفات دیگری در این زمینه صورت گرفت كه كوچكتر بوده و مورد توجه مردم وعلاقه مندان كم بضاعت قرار گرفت.
سرانجام اولین كتاب تحت عنوان ” فرهنگ لغات زبان انگلیسی ” درسال 1623 به وجود آمد. آن را شخصی به نام “هنری كوكرام ” (Henry ****eram ) گرد آوری كرده بود. در آمریكا نیز فردی به نام “نوآه وبستر ” ( Noah Webster ) ، دیكسیونر بزرگ خود را در سال1806 شروع كرد و در سال1828 آن را منتشر نمود . وبستر با این كار خود نوشتن ساده تری را ابداع نمود، چرا كه دیكسیونر وی حاوی 12000 لغت و چهل هزار شرح و تفسیر بود كه در هیچ یك از آثار قبلی نویسندگان وجود نداشت . ولی هنوزهم بعد از گذشت سالها از تلاش ” و بستر” آمریكایی ها به جایWimmen” “می نویسند Women"” . چون بعضی از اصطلاحات و ساده نویسی هایی كه او پیشنهاد كرده بود ، در عمل به اجرا درنیامد.
* اولین چرخ خیاطی ساخته چه كسی است ؟
اولین چرخ خیاطی ساخته شخصی به نامتامیس سنت انگلیسی است . وی ماشینی در سال 1790 به ثبت رسانید كه كارش بسیار شبیه به دوخت زنجیره ای زمان ما بود . البته هدف از ساخت این ماشین بیشتر دوختن چیزهای چرمی بود . اما هرگز این وسیله مورد استفاده قرار نگرفت و مخترع این اثر از اختراع خود سودی نبرد . تا اینكه در سال 1830 یك خیاط فرانسوی فقیر كه بارتلمی تیمونیه نام داشت موفق شد با ذوق و ابتكار خلاقانه خود چرخ خیاطی را بسازد كه بسیار شبیه چرخهای خیاطی امروزی بود . بعدها این وسیله در فرانسه مورد استقبال مردم قرار گرفت ولی گروهی از كارگران كه وجود این اختراع را باعث كسادی كار خود می دیدند شبانه به كارگاه بارتلمی حمله كرده و همه چرخهای خیاطی او را نابود كردند و بارتلمی از غصه و فقر جان خود را از دست داد . همزمان با این اتفاق مرد دیگری در نیویورك بنام والترهنت چرخ خیاطی دیگری را ساخت . این چرخ دارای سوزنی بود كه همانند سوزنهای امروزی چرخ خیاطی سوراخی كوچك در نوك خود داشت كار این سوزن ، زدن كوكهای رُز(1)بود . یعنی با نخ حلقه ای میان پارچه می زد و سپس حلقه دیگری آمده در حلقه اول مانند زنجیر قفل می شد . با همه اینها هنت هرگز موفق نشد كه این اختراع خود را به ثبت برساند . تا روزگاری كه افتخار ثبت نخستین چرخ خیاطی نصیب الیاس هاو شد . همچنین آیزك سینگر نیز یك چرخ خیاطی را در كشور آمریكا به ثبت رسانید .
آنگاه دعوای مفصلی بین سینگر و الیاس هاو بر سر این موضوع كه حق تقدم با چه كسی است درگرفت . سرانجام هاو توانست در این نزاع پیروز از میدان بیرون رفته و از هر چرخ خیاطی كه به بازار می آمد حق امتیاز به سود خود دریافت نماید . (1) كوك های رُز كوك هایی است كه با چندبار پیچیدن نخ دور سوزن ایجاد می شود و به شكل گلبرگ های رُز روی پارچه قرار می گیرد.
*اولین كسی كه بستنی خورد!
اگر علت همه اختراعات بشر را احتیاج انسان بدانیم، بدون تردید علت اختراع بستنی چیزی جز گرما نبوده است؛ هر چند كه در تاریخ ، اشاره ای به گرما به عنوان علت اختراع بستنی نشده است . از این موضوع كه بگذریم، تار یخ درست شدن بستنی به امپراطوری روم قدیم ، چین و هند باستان بر می گرد د. نوشته اند كه نرون امپراطور روم علاقه زیادی به خوردن میوه و آب میوه هایی كه با یخ های كوه آلپ خنك می شدند، داشت.
این خوراكی شاهانه تا قرن هفدهم میلادی در بین همه مردم محبوبیتی نداشت. از این زمان به بعد در انگلستان نوعی نوشیدنی خنك دربین اعیان و اشراف محبوبیت پیدا كرد و آن چای و قهوه همراه بایخ بود. از قرن هجدهم میلادی به بعد بستنی در آمریكا درست شد. به این ترتیب كه یك تاجر آمریكایی به نام ژاكوب فوزل تصمیم گرفت با شیر و میوه، نوعی خوراكی خنك تهیه كند.
مدتی بعد شخصی به نام ارنست هاموی دو چیز دیگر به بستنی اضافه كرد؛ یكی شكر و دیگر موادی برا ی كِش آمدن بستنی . كم كم طعمهای مختلف هم به بستنی اضافه شد . از سال 1930 میلادی ( 72 سال پیش ) ساختار بستنی با اختراع ماده ای به نام یخ خشك آسان تر شد. یخ خشك همان قطعات جامد دی اكسید كربن است كه از این زمان به بعد به سرد كرد ن بستنی درهنگام ساخته شدن كمك زیادی می كرد.